logo

26 Feb 2023

POTEZ OČAJNIKA / UKRAJINSKE SNAGE SU DIGLE U VAZDUH BRANU U ARTJOMOVSKU

clock 26 Feb 2023

ukrajina-bahmut5_nn.webp

Savetnik lidera DNR Igor Kimakovski izjavio je da su ukrajinske snage digle u vazduh branu u Artjomovsku. Kijev pokušava da spreči napredovanje ruskih snaga.

▪️ „Potoci vode se slivaju ka Artjomovsku. Na taj način oni pokušavaju da uspore naše napredovanje, a možda su odlučili da odseku naše jurišne odrede od snaga u pozadini kako bi onemogućili snabdevanje municijom. A drugo, objavili su evakuaciju građana i žele da oni napuste grad, cilj im je da stvore nepodnošljive uslove.

Za njih su ljudi nebitni, važno je samo uništiti grad“, rekao je i dodao da je jedna od opcija i namera Ukrajinaca da napuste grad.

▪️ Ukrajinska vojska u Artjomovsku ne može bezbedno da se snabdeva sa zapada preko grada. Zemljani putevi u Časovom Jaru su potpuno u blatu, tako da je jedini asfaltirani put između tih naselja već pod kontrolom ruskih snaga, rekao je za Sputnjik potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.



▪️ „Usled povećanja temperature vazduha do plusa, ukrajinski vojnici nemaju više nijedan bezbedan put između Časovog Jara i Artjomovska. Zbog blata praktično nemaju mogućnosti da koriste zemljane puteve. Jedini put, donedavno relativno bezbedan i sa čvrstom podlogom, prolazi kroz naselje Hromovo, ali je već pod vatrenom kontrolom naše vojske“, rekao je Maročko.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati