logo

28 Feb 2023

NEKADAŠNJI KOMANDANT KFORA / ZAPAD U UKRAJINI RADI ISTO ŠTO I NEKADA NA KIM

clock 28 Feb 2023

ukrajina-bahmut4_nn.webp

Američko, evropsko, posebno nemačko oružje koje se isporučuje Kijevu, mogu da daju razliku u kvalitetu napada i odbrane Ukrajini, ali sumnjam da će biti dovoljnih količina za preokret, kaže za "Večernje novosti" general Fabio Mini, komandant Kfora na KiM od 2002. do 2003. godine.

▪️ On ocenjuje da ima mnogo podudarnosti između situacije na KiM nekada, i ove sadašnje u Ukrajini:

▪️ "Zavijaju sirene, 9. marta bombardovana je bolnica gde se nalazi porodilište u Marijupolju, Zelenski tvrdi da se se desio 'pokolj trudnica i novorođenčadi'.

Reč je o o montaži, tvrdi ruski šef diplomatije Sergej Lavrov", navodi general.

▪️ Dodaje i kako je pozorište u Marijupolju uništeno u momentu kada je Lavrov trebalo da se susretne sa ukrajinskim kolegom u Turskoj radi pregovora. Kijev je tvrdio da su krivi Rusi, a Moskva da iza svega stoje neonacisti iz brigade Azov.

▪️ Slične stvari su se dešavale i na KiM 1999. godine u momentu kada je situacija na terenu išla u prilog Srbiji, podseća on. Pre razgovora o miru NATO i Srbije, srpska policija organizovala je dolazak grupe novinara koji su hteli da se upoznaju sa antiterorističkim operacijama.



▪️ "Sastanak je bio u Račku, stižu novinari i "slučajno" u jami nalaze pedesetak tela obučenih u civilna odela! Voker žuri da saopšti kako je reč o pokolju koji su počinili Srbi, o 'stotinama nedužnih žrtava'... Odmah se otkazuje dogovoreni razgovor u Parizu, a brzo potom uslediće i bombardovanje vaše zemlje", priseća se Mini razvoja događaja.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati