logo

28 Feb 2023

❗DAGLAS MEKGREGOR / PRILIČNO SAM SIGURAN DA ĆE GOSPODIN ZELENSKI ZAVRŠITI NEGDE U PREDGRAĐU MAJAMIJA

clock 28 Feb 2023

mekgregor3_nn.webp

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski biće primoran da pobegne u Sjedinjene Države nakon što Vašington prekine vojnu podršku Kijevu, rekao je u intervjuu na Jutjubu pukovnik Daglas Mekgregor, bivši savetnik šefa Pentagona.

▪️ "Prilično sam siguran da će gospodin Zelenski završiti da živi negde u predgrađu Majamija", predviđa oficir.

▪️ Prema njegovim rečima, SAD su, kao nekada Britansko carstvo, zemlja sa pomorskom i vazduhoplovnom snagom, bez velike vojske koju ima kopnena supersila Rusija.



▪️ Ovo ograničava vojne operacije Vašingtona u inostranstvu: američka vojska pruža vazdušnu i pomorsku podršku, a zatim, pošto je ostvarila svoje ciljeve, povlači trupe, ostavljajući saveznika na kopnu samog sa neprijateljskim snagama.

▪️ "Prošli smo kroz ovo u Vijetnamu, Iraku, Avganistanu. Bojim se da će se isto desiti i u Ukrajini", rezimirao je Mekgregor.



▪️ Krajem prošle nedelje, bivši obaveštajni oficir američkog marinskog korpusa Skot Riter predvideo je predaju Oružanih snaga Ukrajine do oktobra ove godine. Prema ekspertu, Ukrajina će prestati da dobija zapadnu municiju do sredine leta, a Kijev će biti poražen na jesen.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati