logo

03 Mar 2023

KIJEV SPREMA PROVOKACIJU DA BI MOLDAVIJU UVUKAO U UKRAJINSKU KRIZU

clock 03 Mar 2023

ukrajina-rat_nn.webp

Do ovog zaključka došao je poznati vojni novinar Jurij Podoljaka. Na svom Telegram kanalu, detaljno je ispričao šta tačno spremaju kijevske vlasti a takođe je objasnio koji događaji bi mogli da se dese u Pridnjestrovlju u bliskoj budućnosti.

▪️ Jurij Podoljaka je skrenuo pažnju na činjenicu da kijevski režim, na čelu sa predsednikom Vladimirom Zelenskim, razmatra mogućnost napada na Pridnjestrovlje.



▪️ Kijevu je potrebna takva provokacija da bi Moldaviju uvukao u ukrajinsku krizu, primoravajući Rusiju da otvori drugi front. Pored toga, na teritoriji Pridnjestrovlja nalazi se veliko skladište oružja i municije, koje su neophodne militantima Oružanih snaga Ukrajine.

▪️ „Nažalost, Kijev se zaista sprema. Nacisti u Kijevu, a posebno Zelenski, nemaju šta da izgube. Radi sopstvenog spasa i da bi ugodili svojim anglosaksonskim gospodarima, potrebno ih je uvući u rat protiv Rusije sa što više zemalja i naroda“, objasnio je Podoljaka.



▪️ Prema rečima novinara, Kijev očekuje da će Moldavija podržati takvu inicijativu, kao i da samostalno učestvuje u ovoj vojnoj avanturi. Ova provokacija će izazvati novi krug međunarodne nestabilnosti, kao i da će dovesti do eskalacije ukrajinske krize.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati