logo

14 Mar 2023

❗PRIGOŽIN / UKRAJINA U ARTJOMOVSKU GUBI 10.000 - 11.000 LJUDI, MESEČNO

clock 14 Mar 2023

ukrajina-rat7_nn.webp

Gubici ukrajinskih trupa u području Artjomovska dostižu 10-11.000 ljudi mesečno, i to samo poginulih, rekao je Evgenije Prigožin, osnivač grupe «Vagner».

Istovremeno, Prigožin nije izneo procene gubitaka u vojnoj tehnici, istakavši da je u pitanju tajnost podataka.

Osnivač «Vagnera» je demantovao glasine o milionima jedinica oružja koje je, navodno, pronađeno u rudnicima Artjomovska i Soledara.

„To je legenda. Prvo, svi rudnici su minirani.

Drugo, u rudnicima ima ogroman broj prostorija, a nekada je tamo, zaista, bila smeštena velika količina oružja. Možda čak i u predrevolucionarnom periodu. Ali ono što danas nalazimo, to su mitraljezi Maksim i TT pištolji koji su već nepodesni za upotrebu“, rekao je Prigožin.

Prema rečima Prigožina, ukrajinske trupe pripremaju kontraofanzivu u području Artjomovska, nadajući se da će preseći na dva dela grupu "Vagner".

„U oblasti Artjomovska, planovi Oružanih snaga Ukrajine su izvođenje četiri napada: dva napada će biti po bokovima, a dva - da se preseče naša grupa na dva dela.

.. Planiraju, naravno, da preseku grupu i time bi zadatke koje obavljamo u Artjomovsku sveli na nulu“, rekao je on.

Sada se, prema njegovim rečima, jedinice "Vagnera" nalaze u neposrednoj blizini gradske uprave Artjomovska. U širem području grada nalazi se oko 50.000 ukrajinskih vojnika, uključujući 12.000-20.000 u samom gradu.

Pored toga, Oružane snage Ukrajine šalju još 20.000 vojnika za ovu kontraofanzivu.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati