logo

20 Aug 2022

U AMERICI POSTOJE I OVAKVA TUMAČENJA RATA U UKRAJINI...

clock 20 Aug 2022

larry-johnson_nn.webp

Larry C Johnson je veteran CIA-e i on kaže: DA, BATALJON AZOV JE SIMPATIZER NACISTA.
Atlantsko vijeće i mnogi njegovi članovi zauzeti su pokušajima da ponovo ispišu istoriju i izbjele bataljon AZOV (Ljudi iz Zapadne Ukrajine koji su u posljednjih 8 godina napali Ukrajince koji govore ruski u Donbasu) kao samo hrpu iskrenih nacionalista.

Jedna osoba koja gura ovu laž je Oleg Atbashian , ukrajinski emigrant u Sjedinjenim Državama. Oleg je napisao članak, Ukrajina: nacističko klevetanje bataljona Azov je dalekosežna ruska operacija uticaja — Rusija ne može pobediti borce Azova na bojnom polju, pa koristi propagandu da ih kleveta kao naciste.

? Do sada nije našao mjesto da objavi svoj rad koliko ja znam, ali sam dobio kopiju njegovog predloženog djela od prijatelja.
Mrlja je apsurdna kao da je Hitler širio glasine o tome da je general Patton nacista kako bi ometao američke ratne napore. ? Njegov prvi sponzor, Igor Kolomoisky, je Jevrejin i od tada je postao izraelski državljanin, koji živi u Izraelu. Nije baš neonacistički materijal, ali influenseri zgodno izostavljaju tu činjenicu.

Bataljon Azov je organizovan 2014. godine, kada je slabo naoružana i nepripremljena ukrajinska vojska bila primorana da vodi neočekivani rat protiv „separatizma“ koji je orkestrirao Kremlj na istoku Ukrajine. Vidjevši kako vojska propada, jedan od najbogatijih ukrajinskih industrijalaca i guverner Dnjeparske oblasti, Igor Kolomojski, potrošio je pozamašan dio svog novca da regrutuje i naoruža dobrovoljački bataljon za odbranu Ukrajine.

Jedinica je dobila ime Azov po malom Azovskom moru na jugu Ukrajine. Ubrzo je uslijedila serija ukrajinskih pobjeda, u kojima je Azov igrao ulogu.

Ja nisam Putinova marioneta. Nisam na platnom spisku Rooskiesa. Mogu čitati i objektivno razmišljati. Ne znam zašto Oleg ignoriše stvarnu istoriju neonacista u Ukrajini. Evo činjenica, hvala Yaacovu Apelbaumu na njegovom odličnom istraživanju: više... https://sonar21.com/yes-the-azov-battalion-is-a-nazi-sympathizer/ ?

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati