logo

24 Aug 2022

VOJNI EKSPERT KOSTIKIN: SAD PRIPREMAJU STANOVNIŠTVO ZA UPOTREBU NUKLEARNOG ORUŽJA

clock 24 Aug 2022

ameri-oruzje_nn.webp

Ekspert Biroa za vojno-političku analizu Nikolaj Kostikin izjavio je da Sjedinjene Američke Države upravo sada pumpaju sopstvene građane propagandom da je upotreba nuklearnog oružja, koje je on definisao kao „termonuklearni muhonosac“, normalna praksa.

◽ On je istakao da američki establišment tvrdi da destruktivnost napada ovim vrstama oružja nije tako velika kao što se mislilo.◽„U američkom društvu, kroz štampu se širi ideja da upotreba „nuklearnog bacača muva“ neće izazvati nuklearnu zimu. Ove, kažu, kategorije su se popularisale u eri Hladnog rata“, citiran je tekst koji odražava gledište političara.

◽ Kako se ranije pisalo, od marta 2014. godine zapadne zemlje sprovode „baltičke vazdušne patrole“. Sve nuklearne sile su uključene.

Ovo je izjavio dopisni član Akademije vojnih nauka Rusije Vladimir Kozin.

◽ Prema njegovim rečima, do februara su SAD, Norveška, Rumunija i Belgija povećale broj letelica koje se nalaze u tri vojne baze na Baltiku. On je napomenuo da tokom razgovora nije pokrenuta tema taktičkog nuklearnog naoružanja. Dakle, Zapad ima odrešene ruke.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati