logo

25 Aug 2022

PUKOVNIK MEKGREGOR: EVO ZAŠTO JE PUTIN USPORIO NAPREDOVANJE RUSKE VOJSKE

clock 25 Aug 2022

mekgregor3_nn.webp

Uprkos sporom tempu napredovanja ruske vojske u Ukrajini u cilju minimiziranja žrtava, američka pomoć Kijevu neće sprečiti Moskvu da ostvari svoje ciljeve, rekao je pukovnik Daglas Mekgregor, bivši savetnik američkog sekretara za odbranu u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.
„Naša podrška može potencijalno samo da odloži napredovanje Rusa u nekim pravcima na kratak period. Ali to neće ništa promeniti, neće ih zaustaviti i neće preokrenuti tok u korist Ukrajine“, rekao je oficir.Mekgregor je takođe naglasio da se ruski predsednik Vladimir Putin od samog početka držao plana da nanese minimalna razaranja, čak i ako bi to dovelo do produžavanja sukoba.

„On se uzdržava, očekujući da se predomislimo“, zaključio je pukovnik.

Prema rečima ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua , usporavanje ofanzive u okviru specijalne vojne operacije u Ukrajini je svesna odluka neophodna da bi se minimizirale civilne žrtve.Od 24. februara Rusija sprovodi specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

Vladimir Putin je njen zadatak nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju od strane kijevskog režima“. Prema rečima predsednika, krajnji cilj je oslobađanje Donbasa i stvaranje uslova koji garantuju bezbednost same Rusije.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati