logo

27 Aug 2022

❗ RUSKA VOJSKA: UKRAJINSKE SNAGE NASTAVLJAJU DA POSTAVLJAJU UPORIŠTA U STAMBENIM NASELJIMA

clock 27 Aug 2022

ukrajina-rat9_nn.webp

Ukrajinske snage su u Artjomovsku opremile uporište u stambenom kompleksu, koristeći stanovnike kao živi štit, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije general-pukovnik Mihail Mizincev.

Mizincev je dodao da su ukrajinske snage na istom mestu postavile položaje artiljerije i skladište municije. Kako je naveo, stanarima nije dozvoljeno da napuštaju svoje domove, a svi pokušaji građana da se samostalno evakuišu na bezbedna mesta oštro se suzbijaju.



‼️ Prema njegovim rečima, ukrajinski neonacisti takođe su opremili uporište u jednom od vrtića u Avdejevki u DNR, a pored zgrade postavili su vojnu tehniku, među kojima je i artiljerija i višecevni bacači raketa, iz kojih redovno gađaju najbliža naselja.

‼️ Ukrajinska vojska takođe je rasporedila trupe u Domu kulture u selu Bereznjegovato u Nikolajevskoj oblasti na jugu zemlje, minirajući prilaze zgradi, pri čemu stanovnici namerno o tome nisu obavešteni.



‼️ Kako je naveo, ukrajinski neonacisti takođe su opremili uporište i skladište raketnog i artiljerijskog oružja u jednoj od škola u Krivom Rogu, dok evakuacija lokalnog stanovništva nije izvršena.

? https://lat.sputnikportal.rs/

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati