logo

27 Aug 2022

❗ ESKOBAR: MORAMO ZABORAVITI DA JE KOSOVO SRBIJA ⁉️

clock 27 Aug 2022

eskobar_nn.webp

Specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar ocenio je da se nazire početak poboljšanja odnosa Beograda i Prištine, poručivši da bi trebalo zaboraviti narativ da je „Kosovo Srbija“ i preći na onaj da su „Kosovo i Srbija Evropa“.

Eskobar je to izjavio u intervjuu za N1, odgovarajući na pitanje zašto bi Srbiji bilo u interesu da prizna ?

? Kosovo, ako se to od nje očekuje. On je mišljenja da će Kosovo i Srbija u budućnosti biti povezani kroz razne sporazume i da će imati dobre odnose. Eckobar je rekao i da niko ne treba da strada zbog registarskih tablica i da dve strane treba da budu okrenute evropskim rešenjima.

„Mislim da moramo zaboraviti narativ da je Kosovo Srbija i preći na onaj da su Kosovo i Srbija zapravo Evropa. Dakle, vi imate zajedničku budućnost.

Ona se veoma brzo udaljava od problema devedesetih, a primiče se šansama koje nudi 21. vek. Dvadeset prvi vek biće za ovaj region vek ekonomskih prilika. Vek u kom će Zapadni Balkan postati generator rasta za ceo evropski kontinent.

Vek u kom ćete postati centar proizvodnje energije, obnovljive energije, IT sektora, špedicije, transporta i mnogih drugih privrednih sektora koje samo ovaj region može obezbediti“, kazao je Eskobar.

user-image

Miki

clock 2022-08-27 08:16:15

Kakav idiot sa izgledom keramičara (da se isti ne uvrijede) i kakve gluposti priča...

user-image

Goran

clock 2022-08-27 15:10:49

Meni više liči na specijalnog izaslanika nekog narko-kartela.

user-image

Zoran

clock 2022-08-27 17:23:49

Samo ruši kule dizdare, i tvojoj kuli će doći red

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati