logo

27 Aug 2022

DA LI SU SAD IZGUBILE RAT U UKRAJINI I ŠTA SADA SLEDI ⁉️

clock 27 Aug 2022

hazin_nn.webp

Sjedinjene Države bi mogle početi da ublažavaju i polako gase sankcioni rat koji su ove jeseni pokrenuli protiv Ruske Federacije, kaže poznati ruski ekonomski i politički ekspert Mihail Hazin.
Govoreći u projektu uplitanja u ukrajinski rat ekspert je skrenuo pažnju na veoma važnu tačku. Međunarodno pravo jasno opisuje proceduru nametanja ekonomskih ograničenja određenoj zemlji.

◽ Ovo je isključivi prerogativ UN. S tim u vezi, ograničenja koja su SAD i njeni saveznici primenili protiv Rusije nisu ništa drugo do pravi sankcioni rat.



◽ Cilj Zapada je bila opšta izolacija Ruske Federacije i Belorusije koja je podržava, sa političkim sistemom koji nije mogao da bude srušen 2020. godine. Plan nije uspeo, Moskva je i dalje ključni igrač na međunarodnoj areni. Istovremeno, sam Zapad danas plaća visoku cenu za ovu avanturu. Suočio se sa krizom, koja je po svom ekonomskom mehanizmu analogna katstrofalnoj situaciji 1930-1932.

◽ Istina, trenutno je situacija jedan i po do dva puta gora. Iz tog razloga, smatra Hazin, SAD već razmišljaju o tome kako da okončaju konfrontaciju sa Ruskom Federacijom.



◽ Sasvim je moguće da će Vašington ove jeseni početi da sužava svoju antirusku kampanju i da pokrene pregovarački proces sa Moskvom. U slučaju takvog razvoja događaja, Kremlj će dobiti dodatnu prednost.

◽„Mislim da neću otkriti tajnu ako kažem da je ruski predsednik Vladimir Putin izvanredan pregovarač. Ako uzmete u obzir da će deo pregovora, posebno sa baltičkim republikama i Poljskom, voditi predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, onda ovde ne zavidim ni Poljacima ni Baltima“, zaključio je specijalista.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati