logo

28 Aug 2022

SRPSKI ČLAN PREDSEDNIŠTVA BIH MILORAD DODIK O AMBASADORU SAD U BIH

clock 28 Aug 2022

dodik1_nn.webp

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da mu je drago što je ambasador SAD u BiH Majkl Marfi jasno rekao da će BiH odlučivati o kretanju ka NATO-u što demantuje sve one koji uporno govore neistinu da je takva odluka već donesena.

„Svi koji insistiraju na tome da je to pitanje završeno imaju neograničeno poverenje upravo u američku Ambasadu, te mi je stoga drago da je odgovor stigao upravo iz te ambasade“, naglasio je Dodik odgovarajući na pitanje Srne da prokomentariše Marfijevu izjavu da je donošenje odluke o pridruživanju NATO savezu na suverenoj BiH.Dodik je istakao da ne bi mogao reći da mu je drago da se američki ambasador suviše pokroviteljski odnosi prema BiH spočitavajući da to rade neki drugi ovde.

„Mi ne želimo da se u naše odluke i živote mešaju ni Rusi ni Amerikanci. Želimo da suvereno odlučujemo o svim pitanjima relevantnim za naše živote.

Ponajmanje što želimo jeste da se sukobi sa nekih drugih krajeva sveta prenose u BiH pod izgovorom brige za njenu budućnost“, pojasnio je Dodik osvrnuvši se na Marfijevu izjavu da Amerika neće „BiH ostaviti Rusiji“.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati