logo

28 Aug 2022

❗️ BORELJ SE OPET OGLASIO: SREĆAN SAM ZBOG DOGOVORA, ALI RAD JOŠ NIJE ZAVRŠEN

clock 28 Aug 2022

borelj_nn.webp

Visoki predstavnik EU za spoljne poslove Đuzep Borelj izjavio je da ga veoma raduje postizanje dogovora o ličnim dokumentima između Beograda i Prištine i istakao i odličnu saradnju SAD i EU.

Srećan sam što mogu da saopštim da posle sastanka u Briselu i posle angažmana u Prištini i Beogradu poslednjih dana imamo sporazum o slobodnom kretanju između predsednika Aleksandra Vučića i premijera Aljbina Kurtija.

Uz posredovanje EU, Srbija je pristala da ukloni dokumente za ulazak i izlazak za one sa kosovskim ličnim kartama i Kosovo da ne uvodi dokumente za ulazak i izlazak za one sa srpskim ličnim kartama, rekao je Borelj.

Kosovski Srbi, svi građani će moći slobodno da se kreću uz lične karte. EU je za to dobila garancije od premijera Kurtija.

Veoma sam srećan što smo pronašli evropsko rešenje koje pomaže putovanju između Kosova i Srbije. To je u interesu svih građana Kosova i Srbije. Želim da se zahvalim dvojici lidera koji su ovo uradili. A posebno predsednika Vučića koji je danas pokazao odgovornost i liderstvo“, rekao je Borelj u videu objavljenom na Tviteru.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati