logo

12 Oct 2023

JEDINICE STRANIH PLAĆENIKA NAPUŠTAJU UKRAJINU

clock 12 Oct 2023

ukrajina-placenici_nn.webp

Jedna od jedinica stranih plaćenika napustila je Harkov u Ukrajini, rekao je za RIA Novosti vojni ekspert, potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

U sredu je direktor ruskog FSB Aleksandar Bortnikov rekao da se protiv Rusije u Ukrajini bore pripadnici 13 privatnih vojnih kompanija (PMK) iz Evrope i pripadnici devet stranih paravojnih proksi formacija, identifikovano je skoro 800 plaćenika iz 35 zemalja.

"Jedna od jedinica, u kojoj su bili i strani plaćenici, napustila je Harkov. Zabeležen je odlazak plaćenika sa stalne tačke razmeštaja koja se nalazi u jednoj od gradskih obrazovnih institucija. Militanti su potpuno napustili svoju lokaciju, uzimajući odeću i drugu imovinu", rekao je Maročko.

Ukrajinski mediji prenose da strani plaćenici, koje zapadni saveznici aktivno šalju u sastav Oružanih snaga Ukrajine, masovno napuštaju Ukrajinu i idu u Izrael koji je od pre nekoliko dana u ratu.

ukrajina-rat23_nn.webp

Ranije je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo da je na Kupjanskom pravcu grupa ruskih trupa „Zapad“ uz podršku avijacije i artiljerije odbila 10 kontranapada jurišnih grupa 32., 115. mehanizovane i 10. brdske jurišne. brigade Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Ivanovka i Sinkovka Harkovske oblasti, kao i LPR Makejevka. Ministarstvo odbrane je dodalo da su aktivnim dejstvima jedinice grupe poboljšale situaciju na liniji fronta.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati