logo

30 Aug 2022

? MOSKVA SE OGLASILA POVODOM IZJAVE ZORANE MIHAJLOVIĆ O „ZLOUPOTREBI ODNOSA SA SRBIJOM“

clock 30 Aug 2022

z-m_nn.webp

Rusija ne pokušava da zloupotrebi prijateljske odnose sa Srbijom, a izjave ruskih zvaničnika nikome ne daju povoda da se Moskvi tako nešto prebaci, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova povodom nedavne kritike potpredsednice srpske vlade Zorane Mihajlović na račun šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova.

U današnjem saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova se ističe:

❗️„Ocene i izjave ruskih zvaničnika nikome ne daju povoda da nas optužuju za insinuacije, pokušaje da ‘zloupotrebimo’ tradicionalno prijateljske odnose sa Srbijom koji se postojano grade na ravnopravnosti, poštovanju i uzajamnom razumevanju“.



⁉️Povodom izjave potpredsednice vlade Srbije, u Ministarstvu kažu da je „očigledno da se Mihajlović slabo orijentiše u stvarnosti kada je reč o odnosima dve zemlje“.

❗️„Rusija i Srbija se potpuno razumeju kada je reč o aktuelnim međunarodnim pitanjima. U kontaktima sa partnerima otvoreno iznosimo naše poglede na situaciju u Ukrajini u kontekstu specijalne vojne operacije.

Poštujemo težnju Beograda da u tim složenim uslovima vodi izbalansiranu i što je najvažnije – samostalnu politiku“, poručili su u Moskvi, prenosi Sputnik.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati