logo

30 Aug 2022

❗️ STEJT DEPARTMENT: SPORAZUM BEOGRADA I PRIŠTINE O LIČNIM KARTAMA...

clock 30 Aug 2022

USA_nn.webp

Sjedinjene Američke Države podržavaju sporazum Beograda i Prištine o ulazno-izlaznim dokumentima i vide ga kao važan korak napred ka normalizaciji odnosa usredsređenoj na međusobno priznavanje, izjavio je Vedant Patel, portparol Stejt departmenta.

Patel je to rekao na brifingu za novinare na kom je odgovarao i na pitanja vezana za poslednji dogovor u dijalogu Beograda i Prištine.„Kao što znate, kroz dijaloge uz podršku EU, Srbija je pristala da eliminiše dokumente za ulazak i izlazak za nosioce kosovskih ličnih dokumenata, a Kosovo se složilo da ne uvodi dokumente za ulazak i izlazak za nosioce lične karte Srbije. SAD i ovo odeljenje podržavaju ovaj sporazum i vide ga kao važan korak napred ka normalizaciji odnosa usredsređenih na međusobno priznavanje“, rekao je Patel.

On je naveo i da se dijalog pokazao kao važan i fleksibilan mehanizam za rešavanje sporova.„Dijalog je mehanizam kroz koji Srbija i Kosovo mogu da dođu do sveobuhvatnog dogovora o normalizaciji odnosa dve zemlje koji će obema zemljama otvoriti evropsku budućnost. Na osnovu posvećenosti obe strane i napornog rada specijalnog predstavnika EU, naći ćemo način da idemo napred na miran način“, naveo je Patel, prenosi Kosovo onlajn.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati