logo

30 Aug 2022

RUSKI VOJNI EKSPERT OTKRIO ŠTA JE BIO PRAVI ŠOK ZA NATO

clock 30 Aug 2022

expl1_nn.webp

Oružane snage Rusije aktivno koriste najnovije borbene komplekse i sisteme, u toku specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine.
Međutim, odluka Moskve da udari po zaštićenoj vojnoj bazi „Objekat 711” Oružanih snaga Ukrajine, uz pomoć hipersoničnih raketa „Kinžal”, iznenadila je članice Severnoatlantske alijanse.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski vojni ekspert Vasilij Dandikin. On je detaljno govorio o uništenju „Objekta 711“, a takođe je objasnio zašto je ovaj raketni napad bio pravi šok za NATO.Vasilij Dandikin je podsetio da je Rusija 18. marta, u okviru specijalne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, uništila podzemnu vojnu bazu Oružanih snaga Ukrajine, u kojoj se nalazio centar za skladištenje municije za ukrajinsku vojsku.

Hiperzvučne rakete „Kinžal“ uspele su da probiju sva utvrđenja „Objekta 711“, koji je izgrađen još u SSSR-u, što je omogućilo da se Kijev liši velikih zaliha naoružanja.

Borbena upotreba „Kinžala” bila je ozbiljan signal za zapadni vojni blok.

SAD i EU su počele da shvataju da Oružane snage RF imaju moćno oružje, od kojeg ne postoje sredstva zaštite.

„Ovo je naš neskriveni nagoveštaj. Jasno smo stavili do znanja Zapadu – ne iskušavajte sudbinu, ne rešavajte svoje probleme, nadajući se da ćemo „zaglibiti“ u specijalnoj operaciji u Ukrajini. Rusija je pokazala je da je spremna da upotrebi svo oružje koje ima za svoju odbranu“, zaključio je ekspert.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati