logo

30 Aug 2022

❗MEKGREGOR: RAT U UKRAJINI ULAZI U ODLUČUJUĆU FAZU

clock 30 Aug 2022

mekgregor3_nn.webp

Konfliktna situacija između Rusije i Ukrajine ušla je u odlučujuću fazu, vreme je da se ona reši, izjavio je pukovnik Daglas Mekgregor.
Američki stručnjak veruje da bi Kijev mogao da ostane neutralan, ali se SAD u to mešaju. Što neprijateljstva duže traju, veća je verovatnoća da će šteta učinjena Ukrajini biti nepopravljiva, insistira Mekgregor.

Nemačka i Mađarska su već izgubile strpljenje sa beskonačnim prilivom izbeglica u Evropu, a sada je Poljska došla do tačke ključanja.

Poljske porodice suočavaju se sa ogromnim finansijskim problemima, dok Varšava i dalje deluje skoro kao glavni inicijator sankcija Rusiji.

– Međutim, surova istina je da čak ni slanje novih sistema naoružanja, neće promeniti situaciju u Ukrajini u korist Kijeva. Čak i ako NATO, zajedno sa Vašingtonom, ispuni Kijev neviđenom količinom naoružanja, koje uspe da bezbedno stigne na front, kijevska vojska od 700.

000 vojnika, nema ni obuku ni taktičku komandu da to sve pravilno upotrebi“, zaključio je Mekgregor.

Ekspert je pozvao Zapad da stavi tačku na konfliktnu situaciju u Ukrajini, napominjući, da širenje Alijanse na istok, nikada nije bila velika potreba za Evropu, ali je za nju postala katastrofa.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati