logo

04 Dec 2023

MINISTARSTVO ODBRANE RUSIJE PRIKAZALO NAPAD NA SELO ARTJOMOVSKOE U DNR

clock 04 Dec 2023

ukrajina-ranjenik3_nn.webp

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak rada desantnih jurišnih grupa Južne grupe snaga u selu Artjomovskoe u Donjeckoj Narodnoj Republici. Materijal je objavljen u ponedeljak, 4. decembra, na zvaničnom sajtu resora odbrane.

„Jedinice Vazdušno-desantnih snaga grupe trupa Južna, uz podršku avijacije i vatre, nastavile su da popravljaju situaciju duž linije fronta i oslobodile selo Artjomovskoe“, navodi se u tekstu uz video.

Napominje se da su vazdušno-desantne jurišne grupe, koristeći ceo arsenal malokalibarskog oružja, bacile neprijatelja u bekstvo, primoravajući ga da napusti ranjene i tela mrtvih. Deo ukrajinske vojske položio je oružje i predao se.

Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Igor Konašenkov je 29-novembra rekao da su Ruske oružane snage zauzele selo Artjomovskoe, izbacivši odatle ostatke ukrajinskih oružanih snaga.


Prema njegovim rečima, na Donjeckom pravcu u oblastima naselja Artjomovskoe, Kleščejevka i Šumi, jedinice Oružanih snaga Rusije odbile su tri napada neprijateljskih jurišnih grupa. Kao rezultat borbi, Oružane snage Ukrajine izgubile su do 250 pripadnika, pet tenkova i 12 vozila.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati