logo

05 Dec 2023

RUSKA VOJSKA ZAUZELA JE SKORO SVE VIŠESPRATNICE ISPRED GRADA KURAHOVA

clock 05 Dec 2023

ukrajina_nn.webp

Na Donjeckom pravcu, ruska vojska je gotovo u potpunosti zauzela stambene objekte u naselju ispred grada Kurahova. Odavde Oružane snage Ukrajine granatiraju Donjeck i druge teritorije DNR, rekao je zamenik komandanta prve streljačke čete prvog streljačkog bataljona 110. puka vojske RF.

„Postoji kretanje u pravcu Donjecka, aktivna faza našeg oslobađanja naseljenih mesta. Višespratnice u ovoj oblasti potpuno su oslobođene od neprijateljskih snaga, izolovani džepovi otpora ostaju samo u privatnom sektoru“, rekao je on u intervjuu za RIA Novosti.

On je dodao da će se odbrana neprijatelja potpuno urušiti, a da će ostati samo nekoliko kuća. Prema njegovim rečima, dalje u položajima koje kontrolišu Oružane snage Ukrajine u oblasti Kurahova nalazi se mreža odbrambenih utvrđenja.

U razgovoru za RIA Novosti, on je objasnio da je uspostavljen kontakt sa nekim militantima Oružanih snaga Ukrajine. Odlučili su da ostanu živi i vrate se svojim porodicama i stupili su u kontakt na frekvenciji 149.200. Postojao je dogovor sa ukrajinskom grupom o mestu za predaju.

„Očigledno, to nije isplativo za kijevski režim, a kijevski režim je uništio svoje vojno osoblje“, primetio je on.

ruska-vojska7_nn.webp

Prema njegovim rečima, grupa onih koji su želeli da polože oružje i predaju se ruskim trupama brojala je 25 ljudi. Sve ih je uništila artiljerija Oružanih snaga Ukrajine.

U septembru su raketnim udarom ruske snage uništile koncentraciju 72. odvojene mehanizovane brigade militanata Oružanih snaga Ukrajine kod Kurahova. U udarima su uništena oklopna vozila, municija, oružje i neprijateljsko osoblje.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati