logo

05 Dec 2023

ORUŽANE SNAGE RUSIJE UNIŠTAVAJU ZNAČAJAN BROJ VOJNIKA ORUŽANIH SNAGA UKRAJINE POMOĆU DRONOVA

clock 05 Dec 2023

ruski-vojnik-dron_nn.webp

Oružane snage Rusije ubijaju značajan broj ukrajinskih vojnika pomoću bespilotnih letelica. Kolumnista Dejvid Hambling pisao je o tomeu članku za američki časopis Forbes.

Prema njegovim rečima, ruski dobrovoljci stvaraju ogroman broj FPV dronova namenjenih za izvođenje borbenih dejstava protiv Oružanih snaga Ukrajine i opremljenih eksplozivom.

„Ovo je domaći dron za napad koji može da koristi pojedinačni pešadijac za izvođenje preciznih udara“, rekao je Hambling.

On je dodao da bi se dronovi mogli koristiti za napad na ukrajinska vojna postrojenja - lokacije vojnika, bunkere i rovove. Kako je primetio posmatrač, ruski vojnici su do danas uništili značajan broj kopnenih trupa Oružanih snaga Ukrajine koristeći takve letelice.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su borci jedinice bespilotne letelice Vazdušno-desantnih snaga Ivanova uništili pešadiju Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Artjomovsk.

Posada FPV drona je pogodila dva vojnika Oružanih snaga Ukrajine u skloništu, a drugi dron je pogodio grupu neprijateljske pešadije koju čine tri osobe.

U pravcu Kupjanska, operater FPV drona „Ghoul“ je poslao dron sa municijom u otvor za nišandžiju tenka T-64BV. Oklopna vozila su se zapalila i onesposobljena.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati