logo

01 Sep 2022

MEDVEDEV TVRDI DA POSTOJI SAMO JEDAN SCENARIO ZA RAZVOJ SITUACIJE U UKRAJINI

clock 01 Sep 2022

medvedev_nn.webp

„Postoji samo jedan scenario za razvoj situacije u Ukrajini, a to je postizanje svih ciljeva specijalne operacije, i priznanje njenih rezultata od strane Kijeva“, izjavio je Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije.
„Raznorazni analitičari sada vežbaju u pripremanju prognoze za ukrajinski sukob. Prognoze pobede se grade u Kijevu, i u zemljama Zapada koje su prijateljske Ukrajini. U stvari, sve je to čista laž i demagogija, da se manipuliše biračkim telom. Svi sve razumeju, ali oni rade svoje uloge“, rekao je Medvedev.



Prethodno je Den Saba, novinar britanskog lista „Gardijan“, naveo pet mogućih scenarija za razvoj sukoba u Ukrajini, u narednih šest meseci.

Dakle, po njegovom mišljenju, sukob može da se povuče još godinu dana, ili Kijev može da počne da koristi taktiku partizanskih juriša. On je takođe priznao da će Rusija nastaviti ofanzivu, ali će njen cilj biti da zadrži teritorije Ukrajine.

Uz to, novinar je predstojeću zimu video kao period dobrobiti, za one koji su za nju najbolje pripremljeni.

U petoj prognozi, Zapad će morati da odluči da li želi da Ukrajina pobedi ili se samo drži, jer će bez zapadne vojne pomoći Kijev propasti.

Od 24. februara, Rusija sprovodi vojnu specijalnu operaciju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine. Vladimir Putin je njen zadatak nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Prema rečima predsednika, krajnji cilj operacije je oslobađanje Donbasa i stvaranje uslova koji garantuju bezbednost same Rusije.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati