logo

01 Sep 2022

SKOT RITER OTKRIO KAKO JE BAJDEN UPAO U NEVOLJE

clock 01 Sep 2022

riter1_nn.webp

Rukovodstvo CIA ne daje američkom predsedniku Džou Bajdenu tačne podatke o situaciji u Ukrajini, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter.
„Više rukovodstvo CIA uključeno je u donošenje najvažnijih vladinih odluka i zainteresovano je za karijeru, što znači da je njihov glavni zadatak da obraduje predsednika informacijama koje dobija“, rekao je obaveštajac.

Riter je naglasio da upravo rukovodstvo CIA vrši pritisak na one zaposlene, koji su odgovorni za prikupljanje informacija i sastavljanje izveštaja, koji bi odražavali stvarno stanje stvari.„Predsednik ne želi da čita da je njegova politika strašna i suštinski pogrešna, prijatnije mu je da vidi da će, ako preduzme određene korake, postići željene ciljeve“, rekao je oficir.

On je sugerisao da zbog izveštaja obaveštajnih službi, Bajden verovatno neće shvatiti da njegova pomoć Kijevu nije u stanju da suštinski promeni situaciju, i da će dovesti samo do nepotrebnog krvoprolića.

Zbog ruske specijalne operacije za oslobađanje Donbasa , zapadne zemlje nastavljaju da upumpavaju oružje u Ukrajinu.

Na primer, Vašington je nedavno najavio paket vojne pomoći vredan oko milijardu dolara, koji uključuje artiljerijsku municiju, hiljadu protivtenkovskih sistema „Javelin“, oklopna medicinska vozila, eksploziv i lekove.

Moskva je, zauzvrat, više puta izjavljivala da snabdevanje oružjem samo produžava sukob, a transport oružja postaje legitimna meta ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati