logo

01 Sep 2022

❗HAZIN: SAD POKRENULE NEPOVRATNE PROCESE, ZAMKA ĆE SE ZATVORITI ALI NE ZA RUSIJU

clock 01 Sep 2022

hazin1_nn.webp

Uskoro će Zapad morati da učini ustupke Rusiji, a ne radi se čak ni o vojnim uspesima „Novog svetskog poretka“. Ekonomista i publicista Mihail Hazin, je siguran da su SAD i njihovi sateliti sami pogrešili, pokušavajući da zadave Moskvu sankcijama, a sada će morati da plate cenu.
Hazin je predvideo ishod Ukrajinske krize mnogo pre specijalne operacije. Hoće li se to ostvariti? Dešava se upravo sada…

Po scenariju
Ekspert je još 2014. godine objavio članak pod naslovom „Počeci rata“, u kojem je izložio, kome je potreban Majdan, koji je postao početak katastrofe u Ukrajini, i na kraju sve doveo do onoga što se dešava danas. Hazin je sve aktivne snage u Ukrajini podelio na tri vrste: narod, oligarsi i zainteresovane strane spolja, piše Cargrad.



U to vreme, nezadovoljstvo Ukrajinaca vladom se zaista nagomilalo, ali politički stavovi su predstavljali širok raspon- od ultranacionalističkih na zapadu do proruskih na istoku i jugu.

Druga sila u vidu ukrajinske elite, bila je podeljena na nekoliko grupa, koje su, međutim, jednoglasno brinule samo za sebe i nisu htele da budu odgovorne društvu. Oni su težili ka EU. Tada je došlo do prelaska na „Zapadnu stranu“, sa fašističko-galicijskom pristrasnošću, pošto je alternativni pravac, ka Rusiji, užasnuo ukrajinsku elitu („Sve će biti oduzeto!“).

Treća sila je spoljašnja. To su, pre svega, Sjedinjene Američke Države i nevladine organizacije koje one vode. Njihov zadatak je takođe bio sličan oligarhijskom – da spreče zbližavanje Ukrajine i Rusije.

Istovremeno, tako moćna grupa uticaja, poput Poljske, postepeno je rešavala svoje zadatke – vraćanje dela istorijski poljskih teritorija.

Svi se sećaju u šta se pretvorio Majdan. Prevareni Ukrajinci ostali su bez ičega, a oni koji su otišli u EU, pretvorili su se u jeftinu ropsku radnu snagu.

Radikalni nacionalisti i oligarsi su uspeli da se ujedine i učvrste svoju moć. Jug i istok Ukrajine, koji su želeli da se otcepe od nacističkog diktata, nisu čuli ni radikali, ni oligarsi, ni Zapad- nisu želeli da izgube Donbas i Krim – glavne hranioce.

U tom trenutku, Mihail Hazin je predvideo da će se militanti boriti do kraja – i da će zapaliti građanski rat koji će uništiti zemlju, što se i dogodilo.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati