logo

01 Sep 2022

VOJNI EKSPERT JERANOSJAN: POLJSKA ĆE IMATI SUKOB SA NEMAČKOM

clock 01 Sep 2022

d-p_nn.webp

Poljska već nekoliko godina izjavljuje da Nemačka treba da plati reparacije posle Drugog svetskog rata, iako je dug Nemačke odavno otplaćen. Kako bi se sukob između Varšave i Berlina mogao završiti, rekao je Vladimir Jeranosjan.
Razgovor o potrebi da Nemačka ponovo plati reparacije vode šef Poljske Andžej Duda, ministar odbrane zemlje Mariuš Blaščak i premijer Mateuš Moravjecki. Prema rečima političara, Nemačka još nije vratila dug, podsetio je Jeranosjan u eteru TV kanala Zvezda.„Posle Drugog svetskog rata došlo je do velike migracije. Nemci iz Poljske otišli su u Nemačku, a Poljaci su postali jednonacionalna država. Kada se Ukrajina raspadne i Poljska uzme svojih pet vojvodstava, Varšava će toliko ojačati da će hteti da pljuje Nemačku“, rekao je vojni ekspert.

Shodno tome, primetio je Jeranosjan, Poljska neće imati problema sa Gdanjskom, uprkos činjenici da su ga nekada naseljavali uglavnom Nemci i zvao se Dancig.Ruska specijalna operacija počela je 24. februara. Njen cilj je denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine. Glavni zadatak je zaštita civila od genocida kijevskog režima.

Šef ruske spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin rekao je da bi Varšava mogla da pokuša da okupira deo Zapadne Ukrajine pod izgovorom „zaštite od Ruske Federacije“.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati