logo

01 Sep 2022

SOHU: RUSKI „SARMAT” IZAZVAO NESANICU PENTAGONA

clock 01 Sep 2022

sarmat_nn.webp

Novo rusko oružje imalo je „efekat bombe“ među vojnim stručnjacima Sjedinjenih Država. Ovo su izjavili novinari kineskog izdanja Sohu.
Autori materijala su precizirali da u pozadini napete geopolitičke situacije, američko rukovodstvo pokušava da učini sve da zadrži status hegemona na svetskoj sceni. Pentagon je posebno snažno počeo da se fokusira na razvoj sistema nuklearnog odvraćanja. Ali novo rusko oružje zaprepastilo je američke vojne inženjere.

„Novi strateški kompleks „Sarmat“ ostavio je zapanjujući utisak na američku vojnu zajednicu“, istakli su kineski novinari.Članak Sohu pojašnjava da je u ovom trenutku „Sarmat“ najnapredniji strateški borbeni kompleks, koji nema analoga u svetu. Po prvi put je ova vrsta oružja postala poznata 2018. godine tokom govora ruskog predsednika Vladimira Putina u Saveznoj skupštini.

Šef Ruske Federacije je naglasio da nijedan sistem PVO ne može da presretne novu raketu.

Analitičari iz NR Kine podsetili su, da je Putin nedavno najavio da će „Sarmat“ stupiti u sastav Oružanih snaga RF do kraja 2022.

godine. Ova informacija izazvala je nesanicu Pentagona.

Činjenica je, da je Pentagon očekivao da će nakon razvoja visoko efikasnih sistema PVO, SAD zadržati status svetskog hegemona. Međutim, pojava „Sarmata” potpuno je precrtala planove Amerikanaca.

U zaključku, kineski novinari su naglasili, da američki inženjeri još dugo neće moći da naprave oružje koje bi ih zaštitilo od takve rakete.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati