logo

02 Sep 2022

OGROMAN BROJ RANJENIH UKRAJINSKIH VOJNIKA TOKOM OFANZIVE

clock 02 Sep 2022

osu12_nn.webp

Šef odeljenja intenzivne nege u bolnici na jugu Ukrajine rekao je za Volstrit žurnal o ogromnom broju žrtava među ukrajinskim snagama u pokušaju ofanzive.
Prema rečima lekara, koji je želeo da ostane anoniman, vojska mu je dala obaveštenja o nedelju dana kontraofanzive, što je ulivalo nadu u brze pobede.

„Ali kada su počeli da dovode toliki broj ranjenika, onda mi ih je, da budem iskren, bilo žao i počeo sam da razmišljam da li to vredi da radim po takvu cenu“, rekao je on.List, pozivajući se na ukrajinske zvaničnike i vojne analitičare, ističe da bi gubici među ukrajinskim trupama u svakom slučaju mogli biti značajni. Kako navodi izdanje, u trenutku razgovora sa lekarom, šestoro vojnika nalazilo se u komi na odeljenju intenzivne nege. „Glava, grudni koš, udovi, potresi mozga, oni (vojska) dolaze sa raznim povredama. Eksplozije oštećuju sve“, dodao je doktor.

Medij je mogao da razgovara i sa ranjenim vojnicima koji se leče u bolnici, ponekad ne zbog delovanja ruskih trupa.Tako je ukrajinski redov Ivan rekao da je dobio potres mozga nakon što je njegov kolega nekoliko koraka od njega ispalio iz bacača granatu.

Rusko Ministarstvo odbrane je u sredu saopštilo da je propao novi pokušaj Ukrajine da napadne u pravcu Nikolajev-Krivi Rog. Prema podacima ministarstva, ukrajinske trupe izgubile su 1.700 ljudi za dva dana u pokušajima da obnove ofanzivu na Nikolajev-Krivi Rog i drugim pravcima.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati