logo

03 Sep 2022

❗BARANEC: UKRAJINSKA VOJSKA JE POKUŠALA DESANT – SVI SU LIKVIDIRANI

clock 03 Sep 2022

osu4_nn.webp

Ukrajinske trupe su dobile uputstva kako da organizuju nuklearnu katastrofu u nuklearki Zaporožje, tvrdi vojni analitičar Viktor Baranec.
Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije, oko 6 sati ujutru ukrajinske trupe su se iskrcale na tri kilometra od nuklearne elektrane Zaporožje. Dve diverzantske grupe od oko 60 ljudi pokušale su da zauzmu nuklearku.

Desant su zaustavile jedinice Nacionalne garde i Oružanih snaga Rusije. Nakon toga, ukrajinske trupe su počele da granatiraju mesto gde je trebalo da stigne misija IAEA radi pregleda nuklearne elektrane.

Kijev pokušava da poremeti rad komisije IAEA tako što organizuje desant vojnika i pojačava udar artiljerije.

Viktor Baranec kaže da će Ukrajina svim sredstvima pokušati da poremeti rad specijalista u nuklearnim elektranama, jer joj nije isplativo objektivno informacije javnosti.

„Da se ​​Kijev nije plašio i da mu je bio potreban rad IAEA, obezbedio bi ove ljude i ne bi slao diverzante. Tamo imamo ceo bataljon koji čuva objekat. Stiže komisija, i tu će ostati pod zaštitom Oružanih snaga Rusije, rekao je Viktor Baranec.

Prema rečima pukovnika, diverzantska grupa je imala konkretan zadatak – da napravi nesreću na stanici kako bi ometala rad misije. Za to je vojska posebno obučena i objasnila šta tačno u nuklearnoj elektrani treba da se stavi van pogona.„Postoji mnogo opcija da se izazove katastrofa. Ukrajinci su, očigledno, kompetentno konsultovani. Sletanje je imalo cilj, da se cela nuklearna elektrana onesposobi i da proključa. Bio bi dovoljan bar jedan blok da se onesposobi pa da se tamo pojavi još jedan Černobil. Ukrajina ima specijaliste za nuklearnu energiju. Rekli su vojsci sve, gde da slete i šta da pokvare“.

Međutim, ovi planovi nisu ostvareni, kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije, cela ukrajinska desantna jedinica je likvidirana, ali se nastavlja granatiranje od strane Oružanih snaga Ukrajine

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati