logo

04 Sep 2022

❗RUSKA VOJSKA: UKRAJINA INFICIRALA NA HILJADE SVOJIH VOJNIKA RADI AMERIČKIH EKSPERIMENATA

clock 04 Sep 2022

laboratorija1_nn.webp

Ministarstvo odbrane Rusije pretpostavlja da je na 4.000 vojnika Oružanih snaga Ukrajine u biološkim laboratorijama sproveden eksperiment zaražavanja krimsko-kongoanskom groznicom, hantavirusima i uzročnikom leptospiroze, saopštio je načelnik Snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov.



„U skladu sa raspoloživim dokumentima, u okviru projekta Ju-pi-8 od 4.000 vojnika u Lavovu, Harkovu, Odesi i Kijevu uzeti su uzorci krvi na antitela i hantaviruse, a od 400 vojnika na antitela na virus krimsko-kongoanske groznice“, rekao je Kirilov.

On je skrenuo pažnju na odluku koju je 12. juna 2019. godine u okviru tog projekta potpisao šef etičke komisije Centra za javno zdravlje Ukrajine.

Dokument svedoči o sprovođenju istraživanja sa nepoznatim rizikom po život i zdravlje učesnika, kao i o prikrivanju identiteta ispitanika.

https://sputnikportal.rs/20220903/ruska-vojska-ukrajina-inficirala-na-hiljade-svojih-vojnika-radi-americkih-eksperimenata-1142116915.html ?

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati