logo

05 Sep 2022

⁉️ BERLINER ZEITUNG: ZELENSKI JE U UKRAJINI OPTUŽEN ZA SKRIVANJE OBAVEŠTAJNIH PODATAKA

clock 05 Sep 2022

zelenski_nn.webp

Nemačko izdanje Berliner cajtung javilo je da je predsednik Volodimir Zelenski u Ukrajini optužen da laže svoj narod.
Prema navodima medija, politički protivnici smatraju da je šef države sakrio obaveštajne podatke i da nije dovoljno pripremio Ukrajince za sukob koji se razvija.

U članku se napominje da eksperti optužuju ukrajinskog lidera da ćuti o neposrednoj opasnosti, takve izjave ugrožavaju domaće političko jedinstvo.BZ prenosi da dramaturginja Katerina Babkina optužuje Zelenskog da nije pripremio Ukrajince za nadolazeći rat. Prema njenom mišljenju, ne radi se o nesporazumu ili strateškoj grešci, već o zločinu.

Sevgil Musajeva, glavni urednik lista Ukrajinska pravda, smatra da je predsednik namerno dezinformisao stanovništvo i da nije ozbiljno shvatio njihovu bezbednost, navodi se u članku.

Poslanica Vrhovne rade Irina Geraščenko optužuje Zelenskog za pogrešno postavljene prioritete.

Prema njenom mišljenju, Služba bezbednosti Ukrajine se bavila „progonom“ bivšeg predsednika Petra Porošenka umesto da priprema Ukrajince za vojnu akciju.

Ranije je američki predsednik Džo Bajden rekao da je njegov ukrajinski kolega Vladimir Zelenski ignorisao upozorenja da će Rusija pokrenuti specijalnu operaciju 24. februara. Prema rečima šefa Sjedinjenih Država, mnogi su mislili da preteruje govoreći o skorom početku ratnih dejstava u Ukrajini.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati