logo

06 Sep 2022

❗ZA EVROPSKU UNIJU JE KASNO – KATASTROFA JE NEIZBEŽNA

clock 06 Sep 2022

hazin_nn.webp

Vlasti EU napravile su verovatno najveću grešku u svojo istoriji. Ekonomista Mihail Hazin je o tome govorio u emisiji na radiju „Moskva govori“.
On je ocenio da su evropske birokrate ovog proleća ubrzano uvodile ogroman broj raznih sankcija u iščekivanju da će njihova količina brzo slomiti kičmu ruskoj privredi i da će rukovodstvo zemlje biti prinuđeno na pregovore.Da bi se ovaj proces ubrzao, kako je objasnio Hazin, zvaničnici EU su prihvatali sve predloge SAD u vezi sa uvođenjem sve novih i novih ograničenja, propuštajući trenutak kada je masa sankcija uvedenih Rusiji postala kritična za samu Evropu.

Kao rezultat toga, posle višemesečne politike sankcija, Evropljani su odjednom shvatili da nisu uspeli da unište rusku ekonomiju, ali su naneli nepopravljivu štetu sopstvenim zemljama.

Sada više ne mogu da izbegnu katastrofu velikih razmera, smatra Hazin.

U bliskoj budućnosti, inflacija u EU će se još više povećati, ekonomski rast će se usporiti i životni standard miliona najobičnijih građana Evrope opadati. Sve ovo će na kraju dovesti do masovnih javnih demonstracija i nereda.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati