logo

25 Feb 2024

ORUŽANE SNAGE RUSIJE IZVODE NAPAD NA SELO RABOTINO SA TRI STRANE

clock 25 Feb 2024

ruska-artiljerija8_nn.webp

Na Zaporoškom pravcu, u predelu Rabotina, 7-vazdušno-desantna divizija, 42-divizija i 76-vazdušno-desantna divizija Oružanih snaga RF napale su ukrajinske snage sa tri strane, sa zapadne, južne i jugoistočne strane sela Rabotino i zauzele nekoliko uporišta ukrajinskih jedinica.

Kako izveštavaju ruski vojni dopisnici, ukrajinske snage su počele da koriste cevnu artiljeriju sa kasetnom municijom. Zabeležena je velika upotreba dronova sa obe strane. Ruska artiljerija radi bez prestanaka na obe strane i kako izveštava Vojna hronika, uništeno je više desetina vozila na točkovima i oklopnih guseničarskih vozila ukrajinskih snaga. Primećeno je da ovde Oružane snage Ukrajine dovode dodatno ljudstvo i zalihe. Ruska avijacija bombarduje ukrajinske položaje sa „FAB-500 i FAB-1500“.

Ruska armija sa jedinicama 11-vazdušno-desantne brigade i 150-motorizovanom divizijom Južnog vojnog okruga, uz moćnu podršku artiljerije, avijacije i borbenih bespilotnih letelica, napala je na Krasnoe, učvrstili su se u selu na boku Artjomovska.

Probivši odbranu ukrajinskih snaga, nastavljaju napad na Ivanovo (Krasnoe), javljaju ruski izvori.

Prethodno su ruske jedinice zauzele desetak uporišta ukrajinskih snaga u zasadima i naterali ukrajinske oružane snage da pobegnu u samo selo. U napadima su jurišnici 11-vazdušno-desantne brigade i 68-puka Južnog vojnog okruga armije RF izbacili neprijatelja iz prve dve ulice u Krasnoju i učvrstili se, nastavljajući napad.

Oružane snage Ukrajine šalju pojačanje u oklopnim vozilima i pokušavaju da izvrše kontranapad, a takođe aktivno granatiraju izgubljeni deo naselja. Ukrajinske jedinice u selu su stalno izložene snažnoj vatri artiljerije, tenkova i jurišnih bespilotnih letelica ruskih trupa.

Ruske oružane snage kontrolišu veći deo sela Northern. Veći deo se već čisti. Zapravo, danas je konačno pala linija odbrane Stepovoje-Lastočkino-Severnoje. Posle gubitka Avdejevske koksare, izdržala je manje od nedelju dana, izveštava Vojna hronika.

osu25_nn.webp

Oružane snage ukrajine su potvrdile povlačenje preostalih snaga iz sela Lastočkino, pozivajući se na pretnju opkoljavanja, preživele trupe su se povukle u selo Orlovka. Ruske trupe postepeno zauzimaju Lastočkino. DeepState monitoring projekat takođe prenosi da su Oružane snage Ukrajine napustile Lastočkinu kod Avdijevke i da ruske snage nastavljaju da vrše pritisak na Severni i Orlivku.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine je saopštio da je od početka dana 24-februara na frontu došlo do 69 vojnih sukoba. Na pravcu Zaporožja, Odbrambene snage su odbile 4 napada ruskih snaga u rejonu Robotina. "Istovremeno, naši branioci su odbili 11 neprijateljskih napada u oblastima naselja Lastočkine, Severna, Pervomajske i Nevelske u Donjeckoj oblasti u Avdijevskoj oblasti", stoji u saopštenju.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati