logo

07 Sep 2022

SRBIJA: MOSKVA PREDLAŽE OTVARANJE RUSKE BAZE❗

clock 07 Sep 2022

av-bocan_nn.webp

Ambasador Rusije u Beogradu Bocan-Harčenko kaže da zapadni pritisci imaju za cilj da izazovu sukobe: Amerikanci preko 'Bondstila' kontrolišu sve, zato Moskva predlaže otvaranje ruske baze.

Zapadni moćnici svojom agresivnom politikom sve otvorenije guraju Srbiju u nove sukobe i rat! Oni čitav region kontrolišu preko baze 'Bondstil' na Kosovu i mi zato, kao protivtežu, predlažemo Srbiji otvaranje ruske baze. Ali to je samo naš predlog, na tome ne insistiramo i to ne namećemo nikome u Beogradu.

..

Ovo je izjavio ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko u specijalnoj emisiji 'Srbija, znaci rata', koja je emitovana na kanalu "Raša tudej".

Harčenko objašnjava da zapadni pritisak na Srbe i Srbiju ide preko tri ključne tačke.

- Tri su razloga za konflikt: Zapad sve više gura Srbiju ka uvođenju antiruskih sankcija, Srbiji se ne dozvoljava snabdevanje jeftinim gasom pošto Zapad želi da eliminiše Rusiju kao glavnog snabdevača energijom za Evropu, a u isto vreme Srbija se gotovo svakodnevno tera da prizna lažnu državu 'Kosovo'.

.. Za sve to Amerikanci koriste svoju vojnu bazu 'Bondstil', oni odande kontrolišu čitav Zapadni Balkan. Kako bi se napravila protivteža američkoj, odnosno NATO bazi na Kosovu, Rusija predlaže Srbiji da otvori rusku vojnu bazu. Ali mi na tome ne insistiramo, niti to namećemo, kao što to drugi rade... - rekao je Bocan-Harčenko.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati