logo

09 Sep 2022

❗PETKOVIĆ O PRIŠTINSKIM PATROLAMA NA GAZIVODAMA

clock 09 Sep 2022

pp_nn.webp

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da se provokacije i demonstracije sile Prištine na severu KiM i danas nastavljaju, ovog puta uspostavljanjem nelegalnih prištinskih patrola na jezeru Gazivode, što je apsolutno suprotno Briselskom sporazumu.

„Besmisleno paradiranje prištinskih ‘specijalaca’ sa dugim cevima na gliserima je najogoljenija provokacija uperena ka Srbima iz Ibarskog Kolašina, s obzirom da je reč o jezeru koje se nalazi na teritoriji opštine Zubin Potok.

Neodgovorna i ratnohuškačka Kurtijeva klika provocira Srbe na severu Kosova i Metohije u trenutku kada Beograd, u nastojanju da sačuva mir i stabilnost u regionu, čini sve da ublaži nespokoj našeg naroda u pokrajini“, naveo je Petković.

Petković je dodao da ovakve besmislene i bezobzirne demonstracije sile, kojom uzgred niko nije impresioniran, samo potvrđuju da je nespokoj Srba na Kosovu i Metohiji opravdan i da je nužno da međunarodna zajednica hitno izvrši pritisak i ohladi usijane glave u Prištini.„Podsećam gospodina Dželjalja Svečlju, koji se danas hvali nečim što nikada neće biti njegovo, da svi pokušaji uzurpacije jezera i privatnih poseda na severu, gde se grade nelegalne baze ROSU policije, neće pomoći Prištini u njenoj krajnjoj nameri da nasilno zauzme sever. To se sigurno neće desiti!“, poručio je Petković.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati