logo

10 Sep 2022

ULTIMATUM ZA ZELENSKOG

clock 10 Sep 2022

zelenski_nn.webp

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski mogao bi da napusti svoju funkciju pre roka, pošto su u Kijevu počeli da se stvaraju ozbiljni preduslovi za vojnu pobunu.
Dakle, posle velikog poraza ukrajinske vojske kod Hersona, predstavnici organa za sprovođenje zakona, počeli su da postavljaju neprijatna pitanja kijevskom režimu. Ovo su izvestili novinari informativne publikacije „Svobodnaja presa“.

Autori materijala su detaljno govorili o posledicama neuspele ofanzive Oružanih snaga Ukrajine na hersonskom pravcu, a takođe su objasnili zašto se katastrofalna situacija ukrajinske vojske pretvorila u ultimatum za Zelenskog.

Novinari su podsetili da je kijevski režim bacio veliku vojnu grupu u besmislen napad na položaje Oružanih snaga Rusije.

Ova odluka se pokazala kao prava katastrofa za Oružane snage Ukrajine. Vojska Ukrajine je pretrpela ogromne gubitke, pretrpevši ozbiljan poraz.

Predstavnici struktura moći Ukrajine dvosmisleno su reagovali na poraz Oružanih snaga Ukrajine, okrivljujući kijevski režim, na čelu sa predsednikom Vladimirom Zelenskim, za najveću „katastrofu kod Hersona“.

Treba obratiti pažnju na oštru izjavu bivšeg generala Snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine Serhija Krivonosa, koji je oštro kritikovao ukrajinske vlasti, a takođe je naveo da je Vladimir Zelenski odgovoran za neuspeh ukrajinske armije.

„Kolaps „kontranapada“ na Dnjepar i porazni gubici Oružanih snaga Ukrajine, prelili su čašu strpljenja ukrajinskih nacionalista i vojske.

Malo ko je očekivao ultimatum javnosti. Ako ovako prkosno eksplozivna izjava jednog od najuspešnijih ukrajinskih generala nije preteča nadolazeće i sve verovatnije vojne pobune u Kijevu, šta je onda? – zaključili su novinari izdanja.

Krivonos je zapravo postavio ultimatum Vladimiru Zelenskom, podsećajući da je on odgovoran za neuspehe Oružanih snaga Ukrajine na frontu i pogibiju hiljada ukrajinskih vojnika, jer koristi besmislene ofanzivne akcije ukrajinske armije, da poboljša svoje spoljnopolitičkog statusa. Ukrajinski lider je upozoren da bi u Kijevu mogao da počne novi državni udar.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati