logo

31 Mar 2024

BIVŠI AMERIČKI OBAVEŠTAJAC GOVORIO O UMEŠANOSTI CIA U TERORISTIČKI NAPAD NA CROCUS

clock 31 Mar 2024

riter-george_nn.webp

Bivši američki obaveštajac Skot Riter, dao je intervijuu britanskom političaru, emiteru i piscu Georgu Galloway, u kom govori o umešanosti Sjedinjenih država u teroristički napad na Crocus Citi Hall.

Na apitanješ šta misli ko je ovo uradio i šta će se desiti dalje, Riter je rekao da u ovom trenutku svi dokazi ukazuju na umešanost ukrajinske obaveštajne službe. Postoje veoma jaki dokazi koji potvrđuju ovo. Ali, tokom razgovora, on je rekao i da CIA, u najmanju ruku, pruža infrastrukturnu podršku ukrajinskoj obaveštajnoj službi

"Koliko sam razumeo ruse, oni su pratili ovo vozilo (teroriste) od trenutka kada je napustilo Moskvu, mogli su da ga zaustave u Moskvi, ali nisu jer su i oni pratili mobilne telefone i nadgledali uzastopne telefonske pozive, koji su se ponavljali u Ukrajinu, gde su bili povezani sa entitetima na ukrajinskoj strani granice gde je dogovaran bezbedan prelaz granice", rekao je Riter.

On je dodao da to direktno implicira umešanost ukrajinske vlade jer je za ovo potrebno saučesništvo ukrajinskih graničnih službi koje su morale koordinirati sa višim vlastima.

Rekao je i da je poznato da je postojala veza sa tzv. međunarodnom legijom Oružanih snaga Ukrajine, posebno sa delom koji kontrolišu ukrajinske obaveštajne službe. Ova veza je povezana sa stalnim naporima CIA da koristi centralnoazijske republike kao sredstvo pritiska na Rusiju, pojašnjava riter.

"Strane obaveštajne službe koriste njihove imigrante u Rusiji za svoje ciljeve. Izgleda da je CIA, u najmanju ruku, pružala infrastrukturnu podršku ukrajinskoj obaveštajnoj službi. Znamo da su koordinisali sa ukrajinskom obaveštajnom službom da prodru na rusko tlo u cilju sprovođenja špijunaže, sabotaže, direktnih napada i ovo što se ovde dogodilo je ispolitizovana direktna akcija osmišljena da potkopa autoritet ruske vlade, da potkopa autoritet Vladimira Putina", rekao je on.

Riter je rekao da ovo nije bio napad ISIS-a. Islamska država je bila namerna priča koju su ukrajinske obaveštajne službe napravile da obmanu i verujem da su Sjedinjene Države umešane jer, prva stvar koju su uradile je da su pisale da je ovo ISIS uradio.

"Na kraju mogu reći da je ovo bila operacija ukrajinske obaveštajne službe potpomognute CIA jer su SAD u ratu sa Rusijom i želi to da ponovim još jednom da ljudi shvate ozbiljnost ovoga što govorim.

rusija-teroristicki-napad_nn.webp

To je tajni rat, rat poricanja, ali to je ipak rat i Rusija je u ovome", upozorava obaveštajac.

Riter je rekao da će obaveštajna služba (CIA) morati da plati, kada Rusi saznaju u kojoj je meri Ukrajina bila uključena, a misli da već imaju dokaze, i kada bude jasno u čemu su im pomagale SAD. On je naglasio da se ovde govori o potencijalnom termonuklearnom ratu zato što ovo vodi tamo, "tamo vodi rat sa Rusijom".

Na pitanje voditelja zašto su to uradili ako su u pitanju oni (zapadne zemlje), Riter je odgovorio da Rusi vrše istragu koja je u toku i na mnoga od ovih pitanja će biti odgovoreno. On je dodao da SAD I Britanija nikada nisu verovali u ukrajinsku pobedu, već da ovaj rat ima za cilj iscrpljivanje ruske ekonomije što bi stvorile preduslove za neki Moskovski majdan. To je kranji cilj rata u Ukrajini. On je izneo mišljenje da je jedini način da Ukrajina preživi, eskalacija rata i uplitanje NATO.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati