logo

31 Mar 2024

DODIK REKAO DA ĆE ŠMIT BITI UHAPŠEN ILI DEPORTOVAN AKO DOĐE U SRPSKU

clock 31 Mar 2024

dodik-šmit_nn.webp

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Kristijan Šmit nije visoki predstavnik i da on ne smije da dođe u Srpsku jer će biti uhapšen i deportovan.

On je naveo da Šmita ne prate policajci UN, nego ga prate Nemci, i oni su u jednoj bespravnoj situaciji, ali imaju podršku Britanije i SAD i pokušavaju da nametnu neka rešenja.

Prema njegovim rečima, tehnički detalji oko Izbornog zakona BiH nisu sporni, ali su sporne stvari koje se odnose na Centralnu izbornu komisiju.

Dodik je naveo da te izmjene, koje Šmit želi da nametne, obiluju nepravilnostima i kao takve su neprihvatljive.

"On je napisao CIK-u da imenuje predsednike biračkih odbora u celoj BiH, a problem je jer je BiH visoko decentralizovana", rekao je Dodik za Televiziju „Prva“.

Dodik je rekao da je u Sarajevu glavna priča ko će „udariti“ na Dodika, kako bi bio glavna faca, ali da su svi oni koji su to činili bivši, a da je on još uvek tu. On je naveo da živi za to kada će propasti BiH koja je propala zemlja koja opstaje na strahu i na nasilju.


Dodik je istakao da se sve čini da se razgradi Srpska, da se zovu direktori banaka, preti sankcijama, ocenjujući da je to podmukla priča svojstvena Amerikancima koji izvršioce traže među domaćim izdajnicima.

Predsednik Srpske poručio je da on zastupa političke interese svog naroda i da će nastaviti da to čini, te ponovio da razgradnja Republike Srpske traje od momenta potpisivanj Dejtonskog sporazuma.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati