logo

31 Mar 2024

U BERDIHIJU SE POLAKO SLAMA OTPOR UKRAJINSKIH SNAGA

clock 31 Mar 2024

ruska-pesadija_nn.webp

U pravcu Avdejevskog situacija ponovo eskalira. Ruske snage su imale uspeha u oblasti Semjonovke, gde su ponovo zauzele nekoliko položaja Oružanih snaga Ukrajine. U Berdihiju se polako slama otpor ukrajinskih snaga. Ruska artiljerija i avijacija rade bez prestanka. FAB-ovi i projektili lete gotovo svake sekunde, izveštavaju ruski ratni izveštači.

Na Zaporoškom pravcu, severozapadno od Verbovoja ruske snage vrše artiljerijsku pripremu za dalje napade. U Rabotinu traje duel artiljerijom i dronovima.

Na Hersonskom pravcu u Krinkiju situacija ostaje nepromenjena. Ukrajinske formacije takođe pokušavaju da pređu Dnjepar.

Na Artemovskom pravcu nastavljaju se napadi Oružanih snaga RF prema Časovom Jaru.

Javlja se da su u toku borbe kod Bogdanovke i šumskih pojaseva severno.

U pravcu Harkova, posle relativnog zatišja, Oružane snage Ukrajine pokušale su da udare na ruske energetske objekte u Belgorodskoj pograničnoj oblasti i u predgrađu Belgoroda. Samo u poslednja dva dana, ruski sistemi PVO su potisnuli nekoliko dronova srednjeg dometa. Istovremeno, OSU preraspoređuje svoje jedinice u oblasti Liptsi i Muromskog rezervoara.

Kretanje Oružanih snaga Ukrajine je primetno u oblasti Saltovskog rezervoara, tamo su doveli inžinjerijsku opremu, a javljeno je da se ukrajinske jedinice prebacuju. Tokom proteklog dana ruska artiljerija je, bukvalno, ispeglala njihove položaje, kao i vodove i uporišta, posebno u trouglu Lipci, Slatino i Prohodi.

Oružane snage Rusije izvele su visokoprecizan grupni udar na energetsku infrastrukturu i postrojenja za proizvodnju gasa u Ukrajini. Ovo je 31-marta saopštio zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane.

Javljeno je da je bio još jedan raketni napad na Ukrajinu. Ruski izvori javljaju da su pogodili su tri mete. Trafostanica u oblasti Odese, Burštinska TE, Zapadnoukrajinska trafostanica, moguće UGS (Stri). Projektili različitih putanje približavali su se cilju sa različitih kurseva i istovremeno pogađale. Štaviše, prilično mali broj projektila tradicionalno nije bio oboren od strane neprijatelja i pogodio je svoje ciljeve. Kao rezultat toga, u Odesi se svetlo ugasilo noću.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati