logo

31 Mar 2024

KONGRESMEN REKAO DA BI SAD TREBALE DA POKRENU NUKLEARNI UDAR NA GAZU

clock 31 Mar 2024

nuklearka1_nn.webp

Republikanski predstavnik u Kongresu Tim Volberg rekao je da bi Pojas Gaze trebalo tretirati kao Nagasaki i Hirošimu. Političar je ovo saopštio tokom sastanka sa biračima u Mičigenu. Time je odgovorio na mogućnost slanja humanitarne pomoći palestinskoj enklavi, ali je umesto podrške pozvao da se to „prekine“, piše Washington Post.

„Sve bi trebalo da bude kao sa Nagasakijem i Hirošimom. Moramo brzo da završimo sa ovim“, rekao je Volberg.

Prema pisanju lista, jedan od birača je pitao kako se kongresmen oseća povodom izgradnje luke na obali Gaze, koju su najavile vlasti.

Volberg je odgovorio da Bela kuća ne bi trebalo da troši ni peni američkog novca na ovo.

Ranije je objavljeno da će izraelska vlada i predstavnici radikalnog islamističkog pokreta Hamas pregovarati o primirju u Kairu. Prema pisanju medija, stranke će nastaviti kontakte ove nedelje, 31-marta.

Pre toga, izraelski premijer Benjamin Netanjahu održao je sastanak sa porodicama izraelskih talaca. Tokom nje je naveo da je ID tokom vojne operacije u Pojasu Gaze uspeo da zapleni stratešku imovinu palestinskog pokreta Hamas.


Netanjahu je rekao u nedelju da je vlada odobrila operativne planove za kopnenu operaciju u Rafi u južnom pojasu Gaze, dodajući da se vojska sprema da evakuiše civile iz te oblasti.

"Odobreli smo operativne planove ID za ofanzivu u Rafi, biće potrebno vreme, ali biće urađeno. Otići ćemo tamo i eliminisati bataljone Hamasa. Nema pobede bez eliminacije bataljona Hamasa", premijer je rekao na konferenciji za novinare, dodajući da vojska priprema planove za evakuaciju civila iz područja u južnom pojasu Gaze.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati