logo

01 Apr 2024

UKRAJINSKA KONTRAOFANZIVA BILA JE NAJVEĆI NEUSPEH U MODERNOJ ISTORIJI

clock 01 Apr 2024

osu33_nn.webp

Kontraofanziva ukrajinskih oružanih snaga postala je jedan od najvećih vojnih poraza u modernoj istoriji, rekao je američki milijarder Dejvid Saks na društvenoj mreži Tviter (X), komentarišući izjavu Elona Maska o verovatnom gubitku svih crnomorskih teritorija od strane Ukrajine.

"Ukrajinska kontraofanziva bila je jedan od najvećih poraza u istoriji modernog ratovanja, sa tenkovima i vojnicima koji su bezglavo jurili kroz minska polja dok je ruska artiljerija padala na njih sa jako utvrđenih položaja", podsetio je Saks.

Biznismen je primetio da je nepromišljena podrška Vašingtona Kijevu dovela do trenutne situacije u Ukrajini, pa se ljudima u Beloj kući više ne može verovati.

Prema rečima poduzetnika, poraz ukrajinskih oružanih snaga bio je predvidljiv, ali su prekomorski "prijatelji" Vladimira Zelenskog insistirali na ofanzivnoj operaciji, obećavajući da će sve "biti u redu". Umesto toga, Ukrajina je izgubila mnogo opreme i najbolje obučenih vojnika.

Ali Sjedinjene Države neće snositi nikakvu odgovornost za ovo, a Ukrajina se suočava s porazom i potpunim nestankom sa mape sveta.

Ranije je Elon Musk prognozirao da Rusija neće moći preuzeti kontrolu nad celom teritorijom Ukrajine, ali će dobiti značajnu teritoriju. Prema njegovim rečima, Moskva neće dobiti zapadne regije Ukrajine, već će Rusija uzeti istočne, centralne i južne.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati