logo

01 Apr 2024

VUČIĆ REKAO DA VOJSKA SRBIJE KUPUJE MLRS, LOVCE I BESPILOTNE LETELICE

clock 01 Apr 2024

av-vojska_nn.webp

Vojska Srbije nabavlja MLRS, borbene avione i bespilotne letelice sa akcentom na domaće proizvode, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema njegovim rečima, vojna neutralnost zahteva jačanje odbrambenih sposobnosti i vatrene moći, pa bi vojna industrija Srbije trebalo da se fokusira i na rad na bespilotnim zemaljskim platformama i bespilotnim letelicama, prenosi pres služba vojnog resora.

„Nabavili smo, naručili i uskoro će u našu zemlju stići nekoliko desetina MLRS sistema, koji će dramatično povećati našu vatrenu moć, ali sve to nije dovoljno.

Zato što morate voditi računa o specifičnosti položaja naše zemlje, koja je jedina vojno neutralna u ovom delu sveta, i moramo razumeti izazove sa kojima se suočavamo“, objasnio je Vučić.

Vučić je ranije upozorio da će se Srbija uskoro suočiti sa ugrožavanjem njenih nacionalnih interesa. On nije objasnio šta tačno predstavlja opasnost za zemlju, ali je napomenuo da će „biti teško kao nikada ranije“. Pre toga, On je rekao da evropske zemlje povećavaju svoj vojni potencijal, vodeći politiku totalne militarizacije.


Vučić je u nedelju sa načelnikom Ministarstva odbrane Milošem Vučevićem, predsednicom parlamenta Anom Brnabić i rukovodstvom oružanih snaga pregledao najveći vojni aerodrom u Batajnici kod Beograda. Među prisutnima je bio i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati