logo

02 Apr 2024

DODIK OTKIRO KO STOJI IZA ZVECKANJA ORUŽJEM U BIH

clock 02 Apr 2024

dodik12_nn.webp

Situacija u BiH je stabilna i bezbednosna, to je potvrdio i general-major EUFOR-a Laslo Štic, ipak američko nametanje rešenja u vidu posljednjeg nelegalnog intervenisanja Kristijana Šmita je poremetilo odnose u BiH i dovelo do zastoja u funkcionisanju BiH, jer bošnjački faktor ne pokazuje spremnost da se odrekne udovoljavanja strancima, istakao je 01-aprila predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, preneo je RTRS.

„Amerika, Britanija i Nemačka imaju svoje viđenje BiH, koje je antidejtonsko i antiustavno, i niko u Srpskoj neće dozvoliti da jedna takva kolonijalna perspektiva BiH postane realnost. Prete ne samo sankcijama, nego i vojnim delovanjem s ciljem podizanja tenzija, kako bi se duboko usadio strah narodu da će Amerika opet pokazati svoju silu ako se ne popravimo“, navodi Dodik na društvenoj mreži X.

Dodik je istakao da rušenje dogovora u BiH odgovara Bošnjacima i Amerikancima. On je dodao da nakon svake intervencije Zapada, možemo čuti šampione „trojke“ kako to podržavaju ili „neuravnoteženog Heleza kako pravi dronove o kojima niko u BiH ništa ne zna“. Dodik je rekao da on možda pravi igračke i zamajava kompletnu javnost, ali da je činjenica da njegove „prijetnje i blebetanja“ nisu bezopasni jer podižu tenzije i stvaraju strah kod lokalnog stanovništva.

Dodik je naveo da se Srpska uvek zalagala za mir i stabilnost, kao i za mirna rešenja i da je to trajno opredeljenje. On je dodao da svaka pretnja i zveckanje oružjem dolaze iz Federacije i to se mnogo puta čulo. Ono što se nije čulo je reakcija stranaca na njihovo ponašanje. Dodik dodaje, da se Evropa i celi svet danas se suočavaju s ozbiljnim pretnjama.

„Terorizam je nešto o čemu se više ne može ćutati i zabrinjavajuća je tišina stranih zvaničnika na izjave Bošnjaka koji su u ratnim godinama bili povezani s radikalnim islamistima, a za neke ne možemo reći da to nije slučaj i danas. Njihovo nereagovanje ima za cilj da zapali Balkan. Mada, ne možemo biti sigurni da oni ne žele upravo to, jer tako se i njihovo prisustvo zadržava u BiH te se preko naših leđa nastavljaju ratovi s Rusijom“, zaključuje Dodik.

On je naglasio, da niko neće ukidati Srpsku, niti će tako nešto proći, i da će Srpska dati odgovore na sve napade i pretnje, ali i pokazati odlučnost da se odupre svemu što je pred nama. Dodao je da ćemo zajedno sa Srbijom, naći način da se zaštiti srpski narod.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati