logo

02 Apr 2024

RUSKE SNAGE NASTAVLJAJU OFANZIVU NA AVDEJEVSKOM PRAVCU

clock 02 Apr 2024

ruske-trupe12_nn.webp

Na pravcu Avdijevke, prema sopštenju ruskog ministarstva odbrane od 2-aprila, posade tenkova T-72 u sprezi sa bespilotnom letelicom Orlan-30 Oružanih snaga RF, izvele su napad na koncentraciju pešadije Oružanih snaga Ukrajine. Izveštava se da su ukrajinske oružane snage tom prilikom izgubile do jednog voda ljudstva.

Vojna Hronika je izvestila da posle oslobođenja sela Tanke ruske oružane snage nastavljaju ofanzivu u pravcu naselja Umanskoe. Uprkos značajnim gubicima u opremi, ruske oružane snage napredovale su više od 1km ka zapadu. U toku je čišćenje prostora između Tonenkoe i Orlovke i Proširuje se kontrola između Orlovke i Bredihija.

Oružane snage Ukrajine drže pod svojom kontrolom severozapadni deo Berdihija. u Očeretinu nema promena na liniji fronta, ruske snage nastavljaju sa udarima na selo, prenosi publikacija.

Na Kupjanskom pravcu ruske snage uništile su ukrajinsku diverzantsko-izviđačku grupu (DRG), saopštili su ruski izvori. Ovu informaciju je potvrdilo rusko ministarstvo odbrane koje je izvestilo da su ruski izviđački i jurišni helikopteri Ka-52 Aligator uništili ukrajinsku diverzantsko-izviđačku grupu (DRG) u pravcu Kupjanska.

Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije obavestio da su Oružane snage Rusije pogodile privremenu tačku razmeštaja stranih plaćenika Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Harkov.

Izvestia je javila da je Minobacačka baterija 11-brigade Vazdušno-desantnih snaga (VD) Oružanih snaga Rusije zaustavila je pokušaj Oružanih snaga Ukrajine (AFU) da napadnu ruske položaje u nedavno oslobođenom selu Krasnoje.

Tokom noćne straže zabeležen je pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da izvrše kontranapad na položaje Oružanih snaga Rusije. Minobacači su postavili barijeru za pešadiju, a artiljerija je počela da obara neprijateljsku opremu na prilazima Krasnoje, navodi se u publikaciji.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati