logo

02 Apr 2024

OBLASTI AVDEJEVKE I ČASOVOG JAR-A TRENUTNO SE MOGU SMATRATI NAJOPASNIJIM ZA OSU

clock 02 Apr 2024

osu28_nn.webp

U pravcu artemovska Oružane snage RF pritiskaju i napreduju u oblasti Ivanovskog, i u istočnom delu Časovog Jara. Povlačenje Ukrajinskih snaga iz ove oblasti očekuje se tek kada inicijativa u potpunosti pređe na rusku stranu, izveštava Vojna Hronika. Ruski izvori predviđaju da bi se to moglo desiti krajem maja.

Ukrajinski Fakti prenose reči vojnog analitičara koji analizirajući situaciju oko Časovog jara, kaže da treba obratiti pažnju na situaciju u Ivanovskom. Dodao je da su ruske trupe ušle u selo i zauzele položaje u severoistočnom delu, jer im je važno da stvore uslove za ofanzivu na sam Časiv Jar, objasnio je on.

Zaključio je da situacija na frontu u Ukrajini ostaje veoma teška, a da se područja Avdejevka i Časov Jar trenutno mogu smatrati posebno opasnim.

Penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos izjavio je na YouTube-kanalu da se povećanje intenziteta ofanzive ruskih trupa kod Časovog Jara pretvorilo u opasnu situaciju za Oružane snage Ukrajine. Takođe je pozvao svoje sunarodnike da se pripreme za borbe za Harkov.

Na avdejevskom pravcu ruske snage napreduju u pravcu Umanskog, što pravi pretnju Oružanim snagama Ukrajine da budu napadnute sa boka. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su na ovom pravcu Oružane snage Ukrajine izgubile više od 300 vojnika.

rat-ukrajina8_nn.webp

U pravcu južnog Donjecka ruska vojska uništila je dva tenka i drugu opremu Oružanih snaga Ukrajine i poboljšala taktičku situaciju na južnom donjeckom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruska grupa trupa „Vostok“ je pogodila snage dve brigade Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Urožajnji i Makarovke u Donjeckoj Narodnoj Republici. Kako javljaju ruski izvori, ruska vojska je u pravcu Donjecka u roku od 24 sata uništila 11 skladišta sa municijom Oružanih snaga Ukrajine. Ovo je dan ranije saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati