logo

03 Apr 2024

PREDSEDNIK SRPSKE PORUČUJE DA ĆE TUŽITI AMERIKU

clock 03 Apr 2024

dodik3_nn.webp

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je 2-aprila da je vladajuća koalicija u Srpskoj dogovorila da se obezbede sredstva i pronađe najeminentnija advokatska kuća u SAD da tuži američku vladu zbog toga što su ugrožena osnovna ljudska prava pojedinaca u Republici Srpskoj.

"Što se nas tiče, stavili smo tačku na sankcije. Neka pričaju šta hoće, mi nemamo vremena da se bavimo time, niti to želimo.

Smatram i da naši mediji, bar oni koji su patriotski nastrojeni i nemaju maliciozne i druge namere prema Republici Srpskoj treba da prestanu da pišu bilo šta o tome", rekao je Dodik.

On je naglasio da koalicija ostaje jedinstvena uprkos različitim izazovima i napadima, da ima većinu za donošenje neophodnih odluka. Naveo je da u opoziciji ne postoje ljudi koji razumeju trenutak i imaju projekte, što je katastrofa i za lokalni i svaki drugi nivo.

„Učinićemo sve da narodu pokažemo da smo mi oni koji su radili najbolje, sa najviše odgovornosti, da smo spremni da žrtvujemo lične komoditete, ali nismo spremni da odustanemo od osnovnih postulata naše politike, a to je da branimo autoritet Republike Srpske i srpskog naroda“, istakao je Dodik.


Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas u Banjaluci da koalicioni partneri u Srpskoj podržavaju politiku koju sprovode Vlada i Narodna skupština Republike Srpske.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati