logo

04 Apr 2024

PREDSEDNIK SRPSKE REKAO DA JE SPREMAN DA RAZGOVARA SA FBIH, NE SA ŠMITOM

clock 04 Apr 2024

dodik21_nn.webp

Republika Srpska će usvojiti svoj izborni zakon do 20-aprila, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. On je dodao da CIK BiH nema šta tu da traži.

„CIK BiH nema šta tu da traži. Sprovešćemo izbore prema našem zakonu, i ovo što je sada nametnuo oko Izbornog zakona BiH je fuknciji toga da se Srpska pokori institucijama BiH. Navodno je dao pravo CIK-u da imenuje sve predsednike biračkih odbora i da ih prevede u status državnih profesionalnih službenika.

To se nikada neće desiti“, naveo je Dodik.

Komentarisao je i najavljen sastanak Kristijana Šmita sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekavši da razume situaciju u kojoj je predsednik Vučić.

Dodik je naglasio da je Šmit lažan, i da on nije taj koji treba da govori o imovini. Kaže da mu je drago da što čuje da u Srbiji institucije primaju Šmita, a ne visokog predstavnika.

„Sve što on želi jeste da sebi pribavi neki legitimitet.

Zato on masovno laže kada kaže da štiti Srpsku. Pokažite pokažite nam jednu akiciju koju su oni sporveli, a da je bila u korist Republike Srpske“, naveo je Dodik.

Istakao je da Šmit nema šta da pokaže o pitanju imovine. Rekao je da su predložili način kako da se reši pitanje imovine i da su uvek spremni da sednu sa FBiH, a ne sa Šmitom, preneo je RTRS.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati