logo

05 Apr 2024

BEOGRADSKI TAJKUN NAZVAO LOPOVOM PREDSEDNIKA SRPSKE

clock 05 Apr 2024

dragan-djilas_nn.webp

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, izvređao je na svom Tviter profilu predsednika Srpske Milorada Dodika. Većina medija u regionu je ovaj postupak beogradskog tajkuna okarakterisao kao sraman. Đilas je, naime, Dodika na svom Tviter profilu, nazvao lopovom.

Podsetimo da je ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao za Đilasa da je najveći lopov u istoriji Srbije.

Kao jedan primer njegovog lopovluka, on je naveo da je Dragan Đilas uzeo 619 miliona evra dok je bio gradonačelnik Beograda i dok je obavljao javnu funkciju.

Firme u njegovom vlasništvu imale su ugovore sa preduzećima u vlasništvu grada Beograda. Gde ćete veći primer korupcije nego taj, pri čemu je njegova agencija imala ugovor sa Narodnim muzejom koji je 13 godina bio zatvoren, rekao je tada Mali.

Predsednik Republike Srpske je, u reagovanju na Đilasovu objavu, rekao da je Đilas podanik Zapada koji se jedino razume u podvale, prevare i podmetanja.

"Inače, Đilas vuče poreklo sa prostora BiH, negde od Drvara, ali ga nikada nismo čuli da brani poziciju Republike Srpske.

Ako može bilo čim da je ugrozi onda to čini spekulativno, kao i ovaj put što je uradio iznoseći neistine. Nikada nije stao na stranu Srpske, niti je dao bilo kakvu izjavu u tom smislu, ali mu zato ne smeta da pokaže svoj nizak kapacitet u spekulisanju", rekao je Dodik za Srnu.

Dodao je da Đilas i ljudi oko njega u kontinuitetu kleveću Republiku Srpsku, "daju sramne kvalifikacije o nama, smatraju nas teretom, dok sa druge strane glorifikuju BiH".

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati