logo

14 Apr 2024

FRANCUSKI LEGIONARI PRIMEĆENI U SLAVJANSKU?

clock 14 Apr 2024

francuska-vojska_nn.webp

Ruski izvori javljaju da je francusko vojno osoblje primećeno je u zoni Severnog vojnog okruga. Međutim, za sada su to samo glasine. Kako prenosi telegramski kanal Vojna hronika, prvih sto legionara je stiglo iz 3-pešadijskog puka. Sada se, kako je navedeno, nalaze na lokaciji 54-odvojene mehanizovane brigade.

Prema rečima upućenih, u Slavjansku se nalaze specijalisti za artiljerijsko izviđanje i inženjerska grupa angažovana na izgradnji odbrambenih objekata.

Šef pres centra grupe Vostok armije RF saopštio je 14-aprila da su ruske oružane snage Istočne grupe snaga poremetile pojačanje prednjih položaja Oružanih snaga Ukrajine u blizini tri naselja u pravcu južnog Donjecka.

„Tokom aktivnih dejstava, jedinice grupe su poboljšale situaciju duž linije fronta i osujetile neprijateljsko pojačanje prednjih položaja u oblastima Urožajni, Staromjorski i Rovnopolj“, citiraju RIA Novosti.

U izjavi je rečeno da je ruska vojska nanela udare na oblasti u kojima se gomilala ljudstvo i tehnika u 58-motorizovanoj brigadi ukrajinske vojske i 128-brigadi kopnene odbrane u Staromjorskom i Urožajnskom okrugu.

Pored toga, isti izvor je preneo da je u protekla 24 sata u južnom Donjeckom pravcu likvidirano je više od 110 vojnih lica Oružanih snaga Ukrajine, kao i samohodna artiljerijska jedinica (SPG) „Krab“ poljske proizvodnje. tegljena haubica M777 proizvedena u SAD , stanica za elektronsko ratovanje (EV), sedam ukrajinskih dronova i neprijateljsko skladište municije.

ruski-tenk3_nn.webp

Ranije istog dana, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je posada višecevnih raketnih sistema (MLRS) „Uragan“ artiljerije 68-armijskog korpusa grupe snaga Oružanih snaga (OS) Ruske Federacije „Vostok“ uništio haubicu M777 Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Južnog Donjecka.

RIA Novosti su prenele izjavu guvernera Hersonske oblasti koji kaže da Oružane snage Ukrajine pripremaju grad Herson pod svojom kontrolom za ulične borbe.

„Neprijatelj gradi utvrđenja od betonskih konstrukcija, džakova sa peskom i otpadnog materijala, punktove, barikade na drugoj i trećoj liniji ulice od Dnjepra. Ne svuda u gradu, ali u nekim ključnim oblastima. Uzima u obzir mogućnost našeg napada na Herson sa reke“, citira publikacija.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati