logo

15 Apr 2024

MEKGREGOR REKAO DA NI EVROPA NI SAD NEMAJU SNAGE DA SE BORE PROTIV MOĆI RUSIJE

clock 15 Apr 2024

ruske-trupe17_nn.webp

Bivši savetnik Pentagona, pukovnik u penziji Daglas Mekgregor rekao je na društvenoj mreži X da Amerikanci treba da znaju da ni Evropa ni SAD nemaju trupe sposobne da se bore protiv vojne moći Rusije.

„Ni Evropljani ni Sjedinjene Države nemaju kopnene snage za borbu protiv vojne moći Rusije. Amerikanci to moraju da shvate“, napisao je McGregor.

Bivši savetnik je ranije rekao da bi ruska podmornička flota mogla da potopi brodove koji prevoze američku vojsku u Evropu u slučaju hipotetičkog sukoba između dve supersile.

ruske-trupe17_nn.webp

Daglas Mekgregor


Ranije je McGregor pozvao Sjedinjene Države da prestanu sa „invazijom na strane zemlje“ kako bi proširili svoj politički uticaj. Rekao je da SAD treba da prestanu da pokušavaju da teraju ljude da budu kao oni. Takođe je naveo da odbijanje Vašingtona da pregovara sa Moskvom o pitanju Ukrajine osuđuje ukrajinsku naciju na nestanak, a njen strateški neuspeh u Ukrajini već je naglo poremetio ravnotežu u Evropi prema Rusiji.


Ranije je bivši analitičar CIA Lari Džonson, na YouTube-kanalu Judging Freedom, rekao da bi predstavnici zemalja NATO-a trebalo da poslušaju šta je ruski predsednik Vladimir Putin rekao u obraćanju Saveznoj skupštini. On je takođe primetio da je Putin pokazao da NATO zapravo ne postoji, i da je to crna rupa.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati