logo

15 Apr 2024

NASTAVLJA SE NAPREDOVANJE RUSKIH TRUPA U OBLASTI ČASOVOG JARA

clock 15 Apr 2024

ruske-trupe_nn.webp

U oblasti Časov Jar, zapadno od sela Ivanovskoe/Krasnoje, ruski jurišni avioni, uz podršku artiljerije i vazdušno-desantnih snaga, probili su odbranu Oružanih snaga Ukrajine i skoro se približili vododelnici – kanalu, izvestila je Vojna Hronika.

Ako se nastavi dosadašnji tempo napredovanja, onda će ruske snage za nedelju-dve stići do južne periferije centralnog dela Časovog Jara. Sam grad je pod stalnim artiljerijskim pritiskom ruske vojske. Udari svih vrsta dronova dešavaju se danonoćno, izveštava isti izvor.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski izjavio je da je najviši ruski vojni vrh postavio zadatak svojim trupama da zauzmu Časov Jar do 9-maja.

Prema njegovim rečima, ruska vojska sada pokušava da probije ukrajinsku odbranu zapadno od Bahmuta, dođe do kanala Severski Donjec- Donbas i zauzme Časov Jar.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su u pravcu južnog Donjecka, posade multifunkcionalnih supersoničnih lovaca-bombardera Su-34 uništile komandno mesto i ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine. U saopštenju je pojašnjeno da su udar izvele nevođene avio-bombe ODAB-500 sa univerzalnim modulom za planiranje i korekciju (UMPC), koji omogućava precizne udare sa bezbedne udaljenosti od linije borbenog dodira.

Oklopna grupa tulskih padobranaca uništila je grupu militanata Oružanih snaga Ukrajine (AFU) na uporištu na severnom pravcu u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) i obezbedila njeno zauzimanje jurišnim grupama formacije.

Rusko ministarstvo odbrane je ovo saopštilo 15-aprila.

Napominje se da oklopna grupa deluje na tenkovima T-80 i borbenim vazdušno-desantnim vozilima BMD-2K-AU. Padobranci su odmah krenuli da unište navedene ciljeve u datom području u pravcu severa.

Padobranci stalno izvode smele napade i skoro se približavaju pozicijama Oružanih snaga Ukrajine, a ponekad čak i voze direktno u uporišta. Pod neprekidnom neprijateljskom vatrom, posade tenkova T-80 i BMD-2K-AU uspele su da se probiju do uporišta Oružanih snaga Ukrajine i otvore vatru na njega. Na kraju borbenog rada oklopne grupe, jurišne grupe „krilate pešadije“ ušle su u uporište radi čišćenja.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati